Skip to content

00 44 207 782 1001 – Magdi világsztár lett

2007/06/14

McCann családA kislány lehet, hogy már rég halott, de közben halhatatlan lett. A médiában. Amíg el nem felejtik. Szülei, Kate és Gerry McCann mindent megtesznek, hogy elrabolt négyéves kislányukat a média segítségével előkerítsék. McCannék hisznek a médiában. Mások imádkoznának, mint XVI. Benedek, aki fogadta a meggyötört szülőket. Amúgy öt hete már csak prominensek társaságában mutatkoznak. David Beckham, Joanne K. Rowling, Károly herceg és a berlini polgármester, Wowereit már lefényképeztették magukat a 39 éves skót orvossal és feleségével. Nekem a régi külügyes vicc jut óhatatlanul eszembe: Kohnt kiküldik (az átkosban) különböző kapitalista fővárosokba, és mindig az érdekli, ki az, akinek a tömeg tapsol és éljenez. A válasz: ő az angol királynő, ő a francia elnök, ő a német kancellár, stb. Mert hogy Kohn nem ismeri fel őket. A második kérdése is mindig kiszámítható: de ki a fekete ruhás ember az államfő mellett. A válasz is mindig ugyanaz: Már mondtuk egyszer, az Roth, a biztonságis. Kohn tanulékony, legalábbis annak akar látszani. Rómában tehát a konzultól már azt kérdezi a Szent Péter téren: Most már csak azt mondja meg, ki az a fehér alak a balkonon Roth, a biztonságis mellett?

A mai változat tehát ez lenne: és ki ő, kik ők a McCannék mellett? A válasz: nem tudjuk, de csakis „promi”, azaz VIP lehet. Időközben ugyanis érdemes fényképezkedni a házaspárral, ha valaki címlapra akar kerülni. Mitől lettek oly híresek? Május 3-án a portugáliai Algarve közeli Praia de Luzban a nyaraló pár elhagyta tengerparti bérelt apartmanját az Ocean Clubban, hogy a csak 50 méterre fekvő étteremben barátaikkal vacsorázzanak. A teraszról szemmel lehetett tartani a lakás bejáratát. A feltételezett gyermekrablót azonban nem látták, úgyhogy kissé homályos, hogy min alapszok a gyanúsított későbbi leírása: 1,75 magas, 35-40 éves, hosszú barna hajú és a fatális esten zakót, beige színű nadrágot és sötét cipőt hordott. Keresik. Öt hete. Azóta tűnt el a kislány. A szobából. Rejtély. A két iker eközben édesdeden aludt. Ki vigyáz rájuk, most, hogy a szülők világjáró médiasztárok lettek, és televízió-stúdiókban és politikusokkal töltik minden estjüket, hogy mindig újra személyleírást adnak az eltűntről? Lehet, hogy soha nem kerül elő. Lehet, hogy a felborzolt kedélyű rabló, ha tényleg elrabolták a gyermeket, kiteszi egy éjszaka egy rendőrállomás vagy egy tévéállomás – ez aktuálisabbnak tűnik – előtt, hogy végre nyugta legyen. Valószínűleg film készül majd Maddieről. Eközben nem tudni, hogy a most kétéves ikrek mindezt hogy dolgozzák fel nővérük vesztét. Arról nem is beszélve, hogy Maddienek, ha valaha is előkerül, soha nem lesz már gyermekkora. Csodagyerek lesz, sztár, ha tetszik, ha nem. Felteszek néhány kérdést, amit a történet felvet. Gondolkozzunk el rajta. Persze vitatkozhatunk is, ez is része – ha tetszik, ha nem – a médiacirkusznak.

Miért van az, hogy a szülők a médiában bíznak, nem a rendőrségben? Miért foglalkoznak vezető politikusok, sportolók, koronás hercegek az üggyel?- A pápáról akkor még nem is beszéltem! – Valóban hiszik, hogy segíthetnek? Ha nem, akkor mit is akarnak?
Nem akadályozza a médiacirkusz a gyermek előkerülését? Hisz semmi esélye sincs a rablónak, hogy kockázat nélkül visszaadja őt övéinek!
Ki törődik – no nem Kovács Pistivel – hanem az ikrekkel, Seannal és Amelievel?
Persze azt is kérdezhetném: mindnyájan megkergültünk?
Ui. A fenti telefonszámon jelezheted, ha megtaláltad Maddiet. Vagy rablóját. És persze McCannéknek weblapja is van: http://www.findmadeleine.com/ Még valami: a jutalom 2,6 millió font. Plusz a filmjogok és filmszerep a Megtaláltam Maddie-t című Hollywood filmben.

No comments yet

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s