Skip to content

Krisztus vagy Jézus?

2007/07/03

Kasmíri csónakKrisztus visszavonta, hogy ismerősnek jelölt. Kattints ide, ha meg akarod tekinteni Krisztus adatlapját. – ezt az üzenetet kaptam az iWiW-en. A meghívót egy B. Lajos nevű, magát 31 évesnek mondó fiatalember küldte. 71 ismerőse van, köztük Ganxsta Zolee, mindenki kutyája és a Rockerek Fanclub, Magyarország, meg teljesen normális polgárok, mint te meg én. A helyi színeket Rákoskeresztúr két nevezéssel is képviseli, a globalizációt a McDonald. Amióta valakinek az a kreatív ötlete támadt, hogy jogi személyek, morális alanyok is lehetnek ismerősök, a barát fogalma kissé felhígult.

[tags]Krisztus, iWiW, globalizáció, McDonald, lakótelep, Jézus Kasmírban, Holger Kersten, Noé, regisztráció[/tags]

A csatolt képek alapján a Krisztus-mezbe rejtőző fiatalember egy lakótelepen él. Nem csoda, hogy társakra vágyik. Nem csoda, hogy messze szállnak álmai, amikor nyelvismeretei között a kasmírit is emlegeti, ahol egy fantáziadús szerző, Holger Kersten, szerint Jézus is járt, sőt ott volna eltemetve. A helyi turistaiparnak a felfedezés kis lendületet adott. Magam is jártam Srinagarban, és szemügyre vettem Yuz Asaf, alias Jézus sírját, amelyből a vezető állítása szerint korábban a szentség illata áradt, de egy árvíz óta befalazták – úgymond – a lukat, és így sajna már nem tudtuk az illatot magunkba szívni. Kár. Kárpótlásul az üzleti érzékkel megáldott idegenvezető megmutatta Mózes székét, és tudatta velünk, hogy Noé utódai Kasmírban telepedtek le, ezért is élnek a helybeliek ma is bárkákban. Mindez mulatságos is lehetne.
Elgondolkodom: milyen igényekre ad választ az Internet, és benne az iWiW, ha egy rákoskeresztúri lakótelepi fiú tadzsik nyelvtudást tulajdonított Krisztusnak. Humor? Nem tudom. Tegnap óta a „Krisztus”
regisztrációt törölték. Maradt további 157 regisztráció, ahol legalábbis a becenév Krisztus. Nekik is írjak? Hátha ők is visszalépnek?

Reklámok
One Comment leave one →
  1. 2009/07/21 23:08

    Még nem erről , még korai írni másról!

    Üdvözlettel,
    Yuz Asaf

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s