Skip to content

Nyílt levél kollégistáimhoz Október 23. ügyében

2007/10/18

Kedves kollégisták,

Én is csatlakozom Bence kéréséhez, (aki azt kérte, jelezzék a kollégisták, ha nem mennek haza az ünnep alatt, a szerk.) azzal a kiegészítéssel, hogy aki Pesten marad, vegyen részt a helyi koszorúzáson. Nem szeretném egyedül képviselni a kollégiumot. Azt is kérem, hogy otthon, lakóhelyeiteken kapcsolódjatok be a helyi ünnepségekbe, függetlenül a mindenkori önkormányzat “színeitől”. Ezzel is fejezzük ki, hogy a nemzeti ünnep nem lehet pártpolitika kérdése. Én magam reggel a XI. kerületben, melynek polgármestere közismerten ellenzéki, délután pedig Kispesten, ahol a polgármester kormánypárti, veszek részt az ünnepségeken, hogy kifejezzem ezt jelképesen. Álljunk a pártok felett, a nemzet oldalán!

Másfelől nyomós okaim vannak, hogy feltételezzem, hogy bizonyos politikai erők, köztük a titkosszolgálatok, illetve azokhoz közel álló körök, melyek valahogy a pártok nyakára nőttek, valamint az általuk ellenőrzött szélsőséges csoportok megkísérlik majd az ünnepséget az ország szégyenére nemcsak zavarni, hanem zavargásokba fullasztani. Életetek, de legalábbis testi épségetek ezért kockán forog. A legkisebb kockázat is az, hogy bármennyire ártatlannak hiszitek magatokat, akár egyik pillanatról a másikra büntetett előéletűvé is válhattok, mert bevisznek benneteket a rendőrőrsre, és ez nagyobb kockázat, mint kivert fogak: szakmai pályafutásotok végét jelentheti. A népet szolgálni akarjuk, de ezt nem a barikádokon kell, főleg akkor nem, ha a hatalom zavar/csábít minket a barikádra!A Kollégium alapszabálya a szakkollégium jó hírnevének csorbítását kellően szankcionálja. Félreértések elkerülése végett jelzem, hogy a részvételt az erőszakba torkolló tüntetéseken – akkor is, ha békés ünnepségnek indultak – a szakkollégium hírneve ellen súlyos vétségnek tekintem. Végül: a helytállás az egyetemen és a kollégiumban, a Városmisszió és az önkéntes szociális munka nemzetépítő, a tüntetés nem az. Meggyőződésem továbbá, hogy a tervezett és politikailag fontos népszavazás esélyeit jelentősen rontja. Ezért is kísérlik meg a botránykeltést, illetve fenyegetnek már most vele.

Imádkozzunk hazánkért!

One Comment leave one →
  1. oszi permalink
    2007/10/27 19:04

    Október 23-át ünnepeljem az utódpárt képviselőivel? Ezt nem gondolhatja komolyan?
    Ők és szimpatizánsaik nagy része ellenforradalomnak tekinti ma is ezt az ünnepet.
    Isten megbocsát azoknak, akik nem tudják mit cselekszenek és remélem nekem is, hogy október 23-a tekintetében ilyen keményszívű vagyok.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s