Skip to content

2012. január 22. Évközi 3.vasárnap – B év

2012/01/16

Őket is mindjárt meghívta.

Nem tömegcikk

Miután Jánost elfogták, Jézus Galileába ment, és hirdette az Isten evangéliumát. Betelt az idő, közel van az Isten országa! Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban! Amikor a Galileai-tó partján járt, látta, hogy Simon és testvére, András, akik halászok voltak, éppen hálót vetnek a tengerbe. Jézus megszólította őket: Jöjjetek velem, és én emberek halászává teszlek titeket. Azok rögtön otthagyták a hálóikat és nyomába szegődtek. Mikor kissé továbbment, meglátta Jakabot, Zebedeus fiát, és testvérét, Jánost, amint a hálókat javították a bárkában. Őket is mindjárt meghívta. Erre otthagyták apjukat, Zebedeust a napszámosokkal együtt, és követték őt. Mk 1,14-20

 

Őket is mindjárt meghívta. – mondhatnánk, Jézusnak aznap jó napja volt. Micsoda remek fogás!

A négy legfontosabb apostolt, egy csapásra nyerte meg az ügynek! A vezetői szemináriumokon, melyeket Management by Jesus néven tartok vállalkozóknak és vállalati vezetőknek, az eseményt paradigmaként szoktam bemutatni. Jézus a dolgozó embert hívja meg, miután megfigyeli őt munka közben. Valami volt munkastílusukban, ami a Mestert meggyőzte alkalmasságukról. Mert dolgozni hívta őket, és ezt a leendő küldetés eléggé szokatlan megjelölésével is jelezte: én emberek halászává teszlek titeket. Az új munkakör ilyen értelemben egyszerre megszokott és teljesen új. A halász ott veti ki hálóját, ahol legsűrűbben nyüzsögnek a halak, nem látja őket egyenként, a válogatás utána történik. A merítés csupán az első fázis, még nem dől ki, mi kerül majd az asztalra!

Hasonlóképpen az örömhír hirdetője is ott hirdesse az igét, ahol a legtöbb esélye van, hogy meghallgattassák.  Így a négy kulcsapostol meghívásának története bámulatos tömörséggel nem csak a hirdetők kiválasztásának módját mutatja be, hanem egyetlen mondatban, egyetlen gesztusban a munkakörleírást is megadja. Aki ilyen hívást kap, józanul nem tehet mást, mint hogy kövesse ezt a hívást.

Reklámok
No comments yet

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s