Skip to content

Keddi “időséta” Istennel

2012/04/08

A Párbeszéd Háza igyekszik nevének megfelelően kiszélesíteni a társadalmi és vallási párbeszéd határait és bővíteni annak lehetőségeit. Így kért fel a provinciális Atya egy új előadássorozatra  a paravallási jelenségeke bemutatására. Egy időben ezeket a New Age gyűjtőcím alatt tárgyalták, és nagyjából mindent besoroltak elég önkényesen ide, ami nem ortodox vallási hiedelem. Az is megszokott volt egyházi körökben, hogy apologetikus hangnemben mutatták be a jelenségeket. Ezúttal a párbeszéd jegyében, de azért kritikusan, az ugyancsak fellelhető naivitás nélkül tárgyalnánk néhány kiválasztott jelenséget. Ehhez nézőpontként az idő és az Idő Ura távlatát választottuk. Meggyőződésünk, hogy ezek a szellemi áramlatok végső soron a modern ember kísérletei, hogy úrrá legyen az időn, mely valójában annyira ura neki, az embernek. Három előadásra vállalkoztam, és ezeket az idő tengelyében állítottam: Isten múltja, jelene és jövője a felosztás alapja. Mi persze tudjuk, hogy Isten örökké jelenvaló, de a vázolt jelenségek épp ezt tagadják, ha nem is tudatosan.

Október 16 (kedd 19:00 óra) Isten múltja – Isten a múltban. A Däniken jelenség: „Amikor az istenek a Földön jártak” és az ufológia

Nem félünk a macskáktól

November 6. (kedd 19:00) Isten(i)  jelen és jelenlét. Varázslók és boszorkányok

Könyves Kálmán felvilágosodottabb volt a középkorban, mint ma némely olasz vagy amerikai szenátor: boszorkányok pedig vannak, állítja Hollywood!

És a “szakirodalom” használati utasítást ad sorsunk manipulálására. Létezne mégis mágia? Fehér és fekete… igen, nem… mit vettél a pénzeden?

A jövő mindig biztos

December 4. (kedd 19:00) Isten jövője – Isten a jövőben. Nostradamus és a kristálygömb

Nostradamus a nagymester, mindent megjövendölt. Húsz évenként újra írják… Így mindig aktuális. Eközben az elit jósfüggő lett. Elviselhetetlen lenne a lét bizonytalansága?

Szeretettel várok mindenkit!

No comments yet

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s