Skip to content

Húsvét 3. vasárnapja B év

2012/04/18

Míg ezekről beszélgettek

Érints meg!

Abban az időben az (Emmauszból visszatért) tanítványok beszámoltak az úton történtekről, meg arról, hogyan ismerték fel (Jézust) a kenyértöréskor. Míg ezekről beszélgettek, egyszer csak megjelent köztük (Jézus), és köszöntötte őket: Békesség nektek! Ijedtükben és félelmükben azt vélték, hogy szellemet látnak. De ő így szólt hozzájuk: Miért ijedtettek meg, és miért támad kétely a szívetekben? Nézzétek meg kezemet és lábamat! Én vagyok. Tapintsatok meg és lássátok! A szellemnek nincs húsa és csontja, de amint látjátok, nekem van. Ezután megmutatta nekik a kezét és a lábát. De örömükben még mindig nem mertek hinni, és csodálkoztak. Ezért így szólt hozzájuk: Van itt valami ennivalótok? Adtak neki egy darab sült halat. Fogta, és a szemük láttára evett belőle. Aztán így szólt hozzájuk: Ezeket mondtam nektek, amikor még veletek voltam. Be kellett tejesednie mindannak, amit rólam Mózes törvényében, a prófétákban és a zsoltárokban írtak. Ekkor megnyitotta értelmüket, hogy megértsék az írásokat. Majd így folytatta: Meg van írva, hogy a Messiásnak szenvednie kell, és harmadnap fel kell támadnia a halálból. Nevében megtérést és bűnbocsánatot kell hirdetni Jeruzsálemtől kezdve minden népnek. Ti tanúi vagytok ezeknek. Én meg kiárasztom rátok Atyám ígéretét. Lk 24, 35-48

 

Beszélgetés

Míg ezekről beszélgettek – íme, egy körülmény, mely könnyen elsikkadhat a húsvéti, feltámadási elbeszélések sodrában. Ez kiemelten fontos, ha a történetekben nem csupán korabeli beszámolókat látunk, hanem modellt saját magatartásunkra. Vajon hány családban folyik e napokban, főleg vasárnaponként a beszéd a feltámadásról? Nemde, ha egyáltalán szóba kerül, hamar hétköznapi témákra terelődik a szó: Beszélünk háztartásunkról, a gyerekekről, politikáról, stb. Ha most Jézus „egyszerre” megjelenne közöttünk ugye, zavarba jönnénk?

Jézus azonban nem tereferélni óhajt velünk, hanem meg akar mutatkozni valóságában. Meg akarja mutatni, hogy ő egyszerre mindennapjaink társa, a történelem beteljesítője, a szenvedések és halál felszámolója és az ígéret hordozója.  Találkozni akarsz vele? Csendesedj el, és beszélgess róla. Róla és vele.  (2012. április 22.)


Meghallgathatod/megnézheted a Bonum TV-n is!  http://youtu.be/n81do9cDmZ8

One Comment leave one →
 1. pastorbonus58 permalink
  2012/04/19 12:21

  Keves Ulrich Atya!

  Veled is Nagyon szívesen találkoznánk a Szegedi Csillag Szent Jobb Lator Kápolnájában… Beszélgess nekünk Róla!

  Szeretettel hív: Juhász Tibor börtönlelkész
  pastorbonus58@gmail.com

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s