Skip to content

Advent 1. vasárnapja

2012/11/30

Világvége 2012 (1. advent 01)Jelek lesznek a Napban

Jézus ezeket mondta tanítványainak a világ végéről: „Jelek lesznek a Napban, a Holdban és csillagokban, a földön pedig kétségbeesés támad a népek között a tenger zúgás és a hullámok háborgása miatt. Az emberek megdermednek a rémülettől, miközben várják, hogy mi történik a világgal. A mindenség összetartó erői megrendülnek. Akkor majd meglátjátok az Emberfiát, amint eljön a felhőkben nagy hatalommal és dicsőséggel. Amikor mindez beteljesedik, nézzetek fel, és emeljétek föl fejeteket, mert elérkezett megváltásotok. Vigyázzatok, hogy el ne nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az e világi gondokban. Így majd nem ér készületlenül benneteket ez a nap. Mint csapda, úgy csap le mindazokra, akik a földön laknak. Virrasszatok hát és imádkozzatok szüntelenül, hogy megmeneküljetek attól, ami majd bekövetkezik, és megállhassatok az Emberfia színe előtt. Lk 21, 25-28, 34-36

Már csak egy híján húsz nap… A Nasa cáfolja az idén december 21-ére megígért világvégét. – olvashatjuk egy portálon, mely magát sokatmondóan Katasztrófa Információs Portálnak nevezi. Közben kiderült, hogy a rémhír egy hollywoodi film gerillamarketingjének része. A film trailere elég látványos, a felhőkarcolók kártyavárként omlanak sorra össze, és a legyőzhetetlen főhős repülőn száguld a New York-i Grand Canyon romokból feltorlódó szurdokaiban. Családostul! A Happy End felé!

Vajon hány néző fejében fordult meg a gondolat, hogy mindez csak jel? És hányan dermedtek meg a rémülettől, ahogy Szent Lukács jósolta? Vajon hányan rándítják meg vállukat, „Ugyan, ez csak Hollywood” felkiáltássál? Nem lepne meg, ha azokban a napokban sokan azt hinnék, csak moziban vannak… Vagy álmodnak. Egyáltalán, mi a valóság?

A legizgalmasabb kérdés mégsem ez! Az a kérdés, hányan emelik majd fel fejüket, hányan néznek fel? Hányan örvendeznek a Megváltásnak? Mert a jövendölésben nem az átélt borzalmak a valóban izgalmas mozzanat, hanem az, hogy mindettől nem félnünk kell, hanem örvendeznünk! Ilyen értelemben nem is azért kellene imádkoznunk, hogy megmeneküljünk a megpróbáltatások elől, hanem azért, hogy meglássuk az Emberfiát, és szembe nézhessünk vele!

2012. DECEMBER 02. ADVENT I. VASÁRNAPJA – „C” ÉV

Meghallgathatod/megnézheted a Bonum TV-n is!  http://bonumtv.hu/vasarnapi-gondolatok-0

Reklámok
One Comment leave one →
  1. Hódsági Éva permalink
    2012/11/30 15:19

    Örvendezni fogunk, a kis Jézus bölcsőjének fénye és melege mellett és ha az Emberfiával
    szembe kell néznünk, akkor is örvendezni fogunk bízva az Ő irgalmában és végtelen szeretetében.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s