Skip to content

Pünkösdvasárnap 2013 C év

2013/05/19

Megérintette

Megérintette

Jézus megismételte: Békesség nektek

Amikor a hét első napján beesteledett, Jézus megjelent a tanítványoknak ott, ahol együtt voltak, pedig a zsidóktól való félelmükben zárva tartották az ajtót. Belépett, és így szólt hozzájuk: Békesség nektek! Miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és az oldalát. Az Úr láttára öröm töltötte el a tanítványokat. Jézus megismételte: Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket. E szavak után rájuk lehelt, és így folytatta: Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek nem bocsátjátok meg, az nem nyer bocsánatot.  Jn 20, 19-23

Shalom Pünkösd 2013Jézus megismételte: Békesség nektek Fontos lehet ez a köszöntés, ha Jézus meg is ismételte! A mai héber köznyelvben a Shalom nem jelent sokkal többet , mint a mi „sziá”-nk, de Jézus idején még áldott békét, Isten békéjét értettek rajta. Figyelemre méltó a szó gyökere is: a teljességre utal, az egészre. Íme, életünk, létünk nem teljes Isten jelenléte nélkül. Ahogy Jézus megjelent a tanítványok körében, a teljesség, melyet halála megszakított, helyreállt. Ez a Béke egyúttal a teremtés, a teremtő békéje, magába foglalja a teljes testi és lelki valóságot. A testi valóság demonstrálása Jézus kezének és oldalának megmutatása, a sebek tehát  részei ennek a teljességnek. És ugye, Évát Ádám oldalából vette Isten? Nélküle pedig az „ember” (a férfi) csak fél lény, amit a magyar feleség szavunk remekül kifejez. A lelki valóságot a Lehelet jelenti, mely ismét a teremtés történetére utal: ”orrába lehelte az élet leheletét. Így lett az ember élőlénnyé” – tanítja az Írás (Ter 2, 7). Most azonban a lehelet a Szentlélek, a Szentlélek pedig a megbocsátás lelke. Mily csodás is a köszöntés: Shalom!

2013. MÁJUS 19.

Reklámok
3 hozzászólás leave one →
 1. 2013/05/20 08:51

  ,,Menjetek el az egész világba ,s hirdessétek az ÖRÖM HIRT….”
  Hála neked minket a bűnből megváltott Háromságos egy ISTENÜNKNEK,hogy SZENTLEKEDET ma is csodás módon küldöd közénk.Köszönjük,hogy nem hiába nyilatkoztattad ki ,ÉN elmegyek ,de elküldöm a VIGASZTALOT,aki mindent megtesz és mindent eszetekbe juttat s aki által tanúságot fogtok tenni,az igazságról.
  Köszönöm JÉZUSOM,hogy előbb NEKED is szenvedned,meghalnod ,FELTÁMADNOD kellett , hogy PÜNKÖSDKOR eltud küldeni SZENTLELKEDET,az addig félénk apostolaidnak.Hála ,hogy az apostolok és az én zártságomat is ,felnyitottad és kész vagy megnyítani mindazokét is ,akik elfogadnak TÉGED MEGVÁLTÓJUKNAK,s a pünkösdi csodát nemcsak egy szokásnak,tekintik.
  Merjük életünket egészen a LÉLEK irányítása alá bizni ,s ne kedvetlenedjünk el ,ha valami épp nem úgy történik ,ahogy mi szerettük volna.
  Ne feledjük ,a LÉLEK mindig OTT és AKKOR FÚJ amikor kell!
  A LÉLEK ÖRÖMÉNEK MEGTAPASZTALÁSÁVAL DICSÉREM AZ URAT

 2. Gábor permalink
  2013/05/20 18:09

  Kedves Ulrich atya,
  mindig örömmel hallgatom a vasárnapi gondolatokat. Remélem még sokáig így lesz, köszönöm, Gábor

  • kissulrich permalink*
   2013/07/04 21:33

   KÖSZÖNÖM! Kérem imáidat, hogy így legyen. Hogyan használod a homíliákat? Elmélkedsz róluk?
   Ui. Milyen … Gábor is vagy? Ismerjük egymást személyesen? kissulrichsj@gmail.com

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s