Skip to content

Évközi 10. vasárnap 2013 C év

2013/06/07

Követik az Urat

Követik az Urat

nyomukban nagy népsokaság

Abban az időben Jézus elment Naim városába. Vele mentek tanítványai és nyomukban nagy népsokaság. Amikor a város kapujához közeledett, halottat hoztak ki, egy özvegyasszony egyetlen fiát. Az édesanyát sokan kísérték a városba. Amikor az Úr meglátta, megesett rajta a szíve, és így szólt hozzá: „Ne sírj!” Azután odalépett a koporsóhoz, és megérintette azt. Erre a halottvivők megálltak. Ő pedig így szót: „Ifjú, mondom neked, kelj föl!” A halott felült, és beszélni kezdett. Ekkor Jézus átadta őt anyjának. Mindnyájukat elfogta a félelem, és így magasztalták Istent: „Nagy próféta támadt közöttünk.” „Isten meglátgatta népét.” Ennek híre terjedt egész Júdeában és mindenfelé a környéken. Lk 7,11-17

nyomukban nagy népsokaság  – Itt két tömeg találkozik! A gyászolóké és az ünneplőké. A rokonság és a helybeliek, a naimiak egy ifjú halálának döbbenetében a halál bűvöletében kísértek egy koporsót. Zokogtak. A velük szembe jövők az Élet Urát kísérték, a gyógyítót. Nevettek,ujjongtak. A reménytelenség találkozott a reménnyel. De e találkozás után semmi sem lesz többé úgy, mint előtte: a reménytelenség vesztesként ballag el, a remény elindul diadalútját. A drámai váltás kulcsa az együtt érző részvét, a szeretet. Jézusnak „megesett a szíve” az özvegyasszonyon. Ráismert benne édesanyjára, aki majd ugyanúgy fogja őt siratni, mint ez az asszony a fiát.

S megérintette a koporsót. A halál jelképe pedig az élet széke lett, amikor az ifjú felült. Most már átadhatta őt anyjának.  Estefelé a tanítványok suttogva kommentálták a történteket. Jézus pedig köszönetet mondott Atyjának. Mert együttérző Mária fia, az együttérző fiú, az Atya fia is, az együttérző atyáé.

2013. JÚNIUS 09. ÉVKÖZI 10. VASÁRNAP – „C” ÉV

Reklámok
2 hozzászólás leave one →
  1. 2013/06/08 11:35

    Úgy-e minden lehetséges testvérem ,annak aki hisz a halálból való feltámadásban , ,MERT A HALÁL NEM MEGSEMMISÜLÉS?Úgy-e nem hiába imátkozuk,,HISZEM ,a test feltámadását…HISZEK a SZENTLÉLEKBEN…” Valóban ,a Naimi ifjú esete is csodálatosan tükrözi ,hogy a halál jelképe, az ÉLET SZÉKE,-vagyis–halál után ,ÉN valami újat viszek végbe abban ,aki engedi-,mondja JÉZUS.

  2. 2013/06/09 14:35

    Mindennap én is ,ezért a csodájért hálát adok,—-vagyis ,hogy újból élek–hisz halott voltam ,DE ISTEN megkönyörült rajtam s nem hagyott a halál martalékának. Hála mindazon testvéreimnek is szüleimmel együtt ,akik értem mindig imátkoztak itthon ,a CSOBOTFALVI ,, TISZTIVEL” G.Istvánnal együtt ,s a csiksomlyó-i Szűzanya,betegek gyógyítójának pártfogójával.Köszönöm URAM ,hogy minden lehetséges annak ,aki hisz!

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s