Skip to content

Ferenc pápa a médiasztár (Traffic)

2013/11/20

Mikrofonközelben

Mikrofonközelben

Egyre gyakrabban kérnek fel, hogy a pápa egyéniségéhez és cselekedeteihez fűzzek kommentárt. Így ma is, a Nestor Rádió. Talán érdekli egyikőtöket-másikotokat! Amúgy még mindig jezsuita vagyok, nem bencés 🙂 De Békés Gellért OSB egykor befogadott “tiszteletbeli bencésnek”…

Szóval: ma délelőtt a Traffic vendége voltam… Honlapjukon ez áll: Aki tudja, és el is mondja nekünk, mitől olyan népszerű Ferenc pápa: Kiss Ulrich bencés (sic!) szerzetes.

https://soundcloud.com/trafficneston/traffic-neston-kiss-ulrich

Engedjétek hozzám a gyermekeket

Engedjétek hozzám a gyermekeket

Reklámok
2 hozzászólás leave one →
 1. Csalótzky Annamária permalink
  2013/11/20 23:27

  Igen, Ferenc pápa roppant népszerű , értem is, van is tartalmas oka. De vajon nem várják- e tőle sokan azt a “lazitást” ami a világban egyre inkább teret hódit erkölcsökben, a kultura tartalmasságában? Nem várják- e tőle hogy eltörli a cölibátust, a válás kérdésében , az abortuszban, az eutanáziában a homoszexuálisok, a nők papságának kérdésében is a “könnyítés” következik ? Hiszen olyan emberi és olyan közvetlen és szeretetteljes. Én hiszem, hogy erre nem számíthatnak, csak arra, hogy Szent Ferenc példáját követi – ezt jelzi névválasztása is.
  Hogy a tömegkultura és tömegizlés többet kivánna ? Hiszi- e valaki pld. komolyan, hogy a gitáros mise a fiatalokat közelebb hozza a szentmiséhez ? Nem inkább a keresztény hitbe és liturgiába a szimbólumok világába kellene őket bevezetni? Lehet a mise a misszió terepe ? Én azt gondolom NEM. Fájlalom, hogy nagy lelkesedésünkben Ferenc pápa iránt – méltán – de nemigen hallom a nagy teológusnak, – aki szeretett II. János Pál pápánk massziv hátterét adta – és mezei hivőként nagy jelentőségűnek gondolom elméleti munkásságát – szóval, XVI. Benedek pápának óriási erényeit mostanában nemigen emlegetik. Csak nem az történik, mint Szent Miklós esetében, akire ma csak mint a csokoládés Mikulásra emlékezünk ?

 2. Vajna-pp Laszlo (VLCs) permalink
  2013/11/21 03:26

  Kedves Judit!

  Eszembe jutottál az alábbi levél olvastán. Tekints el a “médiasztár” meg egyéb hasonló újságírói kifejezésektől, s próbáld meg anélkül értékelni Kis Ulrich JS atya gondolatait. Letöltöttem a műsor szóbeli anyagát is, erről a link-ről: https://api.soundcloud.com/tracks/121023147/download?client_id=b45b1aa10f1ac2941910a7f0d10f8e28 , de túl nagy lévén, nem tudtam mellékelni. Nem gondolom, hogy egyet fogsz érteni mindenben vele, de néha a másik oldalt sem árt meghallgatnod.

  Találtam még egy másik írást is neked, azt mellékelem.

  Nem bosszantani akarlak ezekkel, de kíváncsi vagyok a véleményedre.

  Üdvözlettel: Laci

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s