Skip to content

Húsvétvasárnap 2014 A év Befutottak

2014/04/18

Befutás

Befutás

Futottak mind a ketten,

A hét első napján, kora reggel, amikor még sötét volt, Mária Magdolna kiment a sírhoz. Odaérve látta, hogy a követ elmozdították a sírtól. Erre elfutott Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit Jézus szeretett, és hírül adta nekik: Elvitték az Urat a sírból, és nem tudom, hova tették!  Péter és a másik tanítvány elindult, és a sírhoz sietett. Futottak mind a ketten, de a másik tanítvány gyorsabban futott, mint Péter, és hamarabb ért a sírhoz. Benézett, és látta az otthagyott gyolcsleplet, de nem ment be. Közben odaért Simon Péter is. Ő is látta az otthagyott lepleket és a kendőt, amely Jézus fejét takarta. Ez nem volt együtt a leplekkel, hanem külön feküdt összehajtva egy helyen. Akkor bement a másik tanítvány is, aki először ért a sírhoz. Látta mindezt, és hitt. Addig ugyanis még nem értették meg, hogy Jézusnak fel kellett támadnia a halálból. Jn 20, 1-9

 

Mottó: Futottak mind a ketten

Célba ért

Célba ért

Aznap mindenki futott. Futott Mára Magdolna, futott „a másik tanítvány” aki nem nevezi meg magát, futott Simon Péter, akit megnevez. Hova ez a nagy sietség? A Feltámadottat nem tudják utolérni. Nem is kell. Jön ő majd elébük. De találkozni vele szívükben fognak. Ott kell.  Mária Magdolna nagyon szerette az Urat, de első „nekifutásra” csak az elmozdított követ látta. Érezte, hogy ez az ügy messze meghaladja képességeit Ahhoz fordult, akit maga az Úr jelölt ki vezetőjüknek. Hozzá futott. Az pedig versenyt futott a szeretett tanítvánnyal. A versengésnek nem volt tétje. A szeretet hajtotta mindkettőjüket, János szeretete magába foglalta a vezető tiszteletét. Bevárta. Ez nem versenylapú társadalom, ami itt születőben van. Itt a szemlélődés ér elsőnek célba: János látta a gyolcsot és hitt.

Talán épp az a baj, hogy manapság túl sok mindent látunk, de nem a lényeget. Akkor is, ha történetesen nem rohanunk, hanem megállunk egy percre.

 

2014.  április 20. 

Reklámok
No comments yet

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s