Skip to content

Évközi 17. Vasárnap A év (2014)

2014/07/25

 

Rejtett kincs

Rejtett kincs

Eladta mindenét, amije csak volt

Abban az időben: Jézus ezt mondta a tömegnek: A mennyek olyan, mint a földbe rejtett kincs, amelyet egy ember megtalált. Elrejtette újra, azután boldogan elment, eladta mindenét, amije csak volt, és megvette azt a szántóföldet.  A mennyek országa olyan, mint egy kereskedő igazgyöngyöt keresett. Talált egy nagyon értékeset, erre elment, eladta mindenét, amije csak volt, és megvásárolta azt.  Mt 13, 44-46

 

Eladta mindenét, amije csak volt.  Milyen érdekes is! Lám, az egyik csak úgy rátalál, míg a másik ráteszi egész életét, hogy megkeresse – ti. Isten országát, de mindez nem oszt, nem szoroz! Csak az számít, ami azután történik, hogy felismertük a kincset! Mindegy tehát hogy „profiként” vagy „amatőrként” keres(t)ed, illetve találod meg a kincset: rá kell tenned életedet mindenestül, radikálisan. Ez az, ami olyan nehéz a mai embernek. Turkál az üdvösségi pláza áruhalmazában, fintorog, kevesli az ajánlatot és sokallja az árat…  Majd továbbáll, remélve, hogy másnap még bőségesebb lesz a választék.

Igazgyöngy

Igazgyöngy

A különbség azonban nem csak az elkötelezettségben van, hanem a tudatos kockázatvállalásban is. El kell adnunk mindenünket, nincs biztonsági tartalék, csak maga a kincs. Igaz, az mindennel felér! Egy utolsó észrevétel: ára is van, meg kell fizetni. Itt nincs fizess egyet, vigyél kettőt! Az egy, az a minden!

2014. július 27.

No comments yet

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s