Skip to content

Évközi 22. vasárnap A év (2014)

2014/08/29

 

Célba értél?

Célba értél?

Aki énértem elveszíti életét, megtalálja azt.

Abban az időben: Jézus többször felhívta tanítványai figyelmét arra, hogy neki Jeruzsálembe kell mennie, sokat kell szenvednie a vénektől, főpapoktól és az írástudóktól, megölik, de a harmadik napon feltámad a halálból. Erre Péter félrevonta őt, és óvva intette: Isten ments, Uram! Ez nem történhet veled! Mire ő Péterhez fordult: Távozz tőlem, sátán!  Botránkoztatsz, mert nem az Isten ügyére van gondod, hanem az emberekére! Azután így szólt tanítványaihoz: Ha valaki követni akar engem, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét és kövessen. Mert mindaz, aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt; és aki énértem elveszíti életét, megtalálja azt. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de a lelke kárt szenved? Mit is adhatna az ember cserébe saját lelkéért? Az Emberfia pedig el fog jönni Atyjának dicsőségében, angyalai kíséretében, és megfizet mindenkinek tettei szerint.  Mt 16, 21-27

 

Mottó: aki énértem elveszíti életét, megtalálja azt.

 

Biztosra mehetünk

Biztosra mehetünk

Énértem – a cél mindent megváltoztat! Sokan áldozták fel életüket a történelemben, s bizony sokan hiába.  Vannak ügyek, amikért nagyon nem érdemes feláldoznunk életünket, és nem mindig tudjuk ezt abban a pillanatban, amikor meghozzuk az áldozatot.  Forradalmak tettek ismételten ígéretet, hogy minden másképp lesz, aztán minden ugyanolyan lett, csak a nevek változtak.

Honnan tudjuk, hogy Jézusnál ez nem így van és nem így lesz?  Onnan, hogy nem azt mondja. Előre!, hanem azt, hogy: Utánam!

Ő maga mutat példát! Az Ő áldozata nem volt hibavaló, és sokakat mentett meg. Amit itt a tanítványoknak mond, nem más, mint garancia az eredményre. Úgy is mondhatnánk persze. aki vele társulva hozza az áldozatot, annak Jézus szavatolja az eredményt!

 

2014. augusztus 31.

Reklámok
No comments yet

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s