Skip to content

URUNK MEGKERESZTELKEDÉSE B év 2015

2015/01/09

Ki örül jobban?

Ki örül jobban?

 „Te vagy az én szeretett Fiam, benned telik kedvem.”

Abban az időben Keresztelő János ezt hirdette: „Aki utánam jön, hatalmasabb nálam. Arra sem vagyok méltó, hogy lehajoljak és megoldjam saruszíját. Én vízzel keresztellek titeket, ő majd Szentlélekkel keresztel benneteket.” Ezekben a napokban történt, hogy eljött Jézus a galileai Názáretből, és megkereszteltette magát Jánossal a Jordánban. És mindjárt, amikor feljött a vízből, látta, hogy megnyílik az ég, és a Lélek galamb alakjában leszáll rá. Szózat is hallatszott az égből: „Te vagy az én szeretett Fiam, benned telik kedvem.” Mk 1,7-11

 

Mottó: „Te vagy az én szeretett Fiam, benned telik kedvem.”

Sok szülő választja ezt a szöveget, amikor gyermekét elviszi, hogy megkereszteljék. Ilyenkor különösen örülök, éppen e mondat miatt: „Te vagy az én szeretett Fiam, benned telik kedvem.”

Hogy Isten megkülönböztetett szeretettel fordul minden egyes keresztelendő felé, hogy benne saját gyermekét látja, az elég ok az örömre. De hogy kedvét is leli benne, nos ez küldetés: szülőnek, keresztszülőnek és a megkereszteltnek egyaránt, hogy ez így maradjon élet/életünk végéig! Hisz aki csak karjába vesz egy kis gyermeket, mint Simeon a templom kapujában, szíve óhatatlanul megnyílik, akkor is, ha az egy idegen gyermeke. Az Úr pedig magáénak mondja ezt a gyermeket. Mindnyájunkat. Így leszünk egymás testvérei.

Ha képesek volnánk mindezt felfogni, szüntelen öröm lehetne életünk. Így hát örökös panaszaink árkot ásnak az Atya szeretete és köztünk. Itt az idő, hogy betemessük azokat!

2015. január 11.

Reklámok
One Comment leave one →
  1. Csalótzky Annamária permalink
    2015/01/10 02:04

    Hja, igen. De az Úr azt is mondta,hogy szeressük felebarátainkat mint önmagunkat,majd újra fogalmazta a gondolatot,hogy szeressük egymást úgy ahogy ő szeretett bennünket. És ő hogyan szeretett bennünket? -Úgy hogy életét adta értünk. Szereted te önmagadat ? Mert ha nem,akkor mást sem tudsz. Életedet tudnád adni értem vajon? Többnyire kétséges ez a válasz.Sőt ! Mit adsz te nekem ?
    Apropos ! Panaszkodott egy asszony egy pszichológusnak. Elmondta,hogy milyen keserves csapások érték az életben,mennyit csalódott,mennyi mindent nem kapott meg. Mire a lógus : “Asszonyom,és Ön mit adott a világnak ?”

    Mi mit adunk egymásnak -testvéreinknek ? Hm.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s