Skip to content

Évközi 5. vasárnap B év (2015)

2015/02/06

„Szóltak is Jézusnak”  

Nem kellett neki táska

Nem kellett neki táska

Abban az időben Jézus kijött a kafarnaumi zsinagógából, és elment Simon és András házába. Simon anyósa lázas betegen feküdt. Mindjárt szóltak is Jézusnak. Jézus odament hozzá, megfogta a kezét, és fölsegítette. Erre megszűnt a láza, és szolgált nekik. Amikor lement a nap és beesteledett, odavitték hozzá a betegeket és a gonosz lélektől megszállottakat. Az egész város ott szorongott az ajtó előtt. Jézus pedig sokakat meggyógyított, akik különböző bajokban szenvedtek; és sok ördögöt kiűzött. De nem engedte megszólalni őket, mert tudták, hogy ő kicsoda. Másnap Jézus kora hajnalban felkelt, kiment a házból, elment egy elhagyatott helyre, és ott imádkozott. Simon és a vele lévők utána mentek. Amikor megtalálták, azt mondták neki: „Mindenki téged keres!” De ő azt felelte: „Menjünk el máshová, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az evangéliumot, – hiszen ezért jöttem.” És elment, hirdette az evangéliumot a zsinagógákban Galilea egész területén, és kiűzte az ördögöket. Mk 1,29-39

 

Mottó: „Szóltak is Jézusnak” – milyen egyszerű! Jézus azonnal intézkedik. Gyógyít. Péter anyósának esete nem olyan látványos, mint az ördögűzés, melyről múlt héten szóltunk, s melyet a mai evangélium tanítása szerint, Jézus tovább folytatott. Olyan köznapi és olyan természetes ez neki, mint a konyhai munka, melybe a meggyógyított asszony azonnal belefogott, mihelyst Jézus szavára meggyógyult.

Csendes Ima

Csendes Ima

Jézus nem kereste a népszerűséget, ami minden gesztusában megnyilvánul. Megnyilvánul abban is, hogy nem engedi, hogy az ördögök legyenek a pr ügynökei, hogy ont ők reklámozzák, de megnyilvánul abban is, hogy nem időzik el ott, ahol sikeres volt, hanem megy tovább, mert ez a dolga: mindenkinek el kell mondani az örömhírt. Ma ez a mi dolgunk. S hogy sikeresek lehessünk, követni kell Jézust abban is, hogy legaktívabb napjainkban sem mondunk le a csendes imáról, egy elhagyatott helyen. Találunk ilyet?

 2015. február 08.

Reklámok
One Comment leave one →
  1. 2015/02/07 00:02

    Tudud. Ulrich testvérem, egyszerü héthöznapi hívő orvosként hogy háyszor csináljuk kizárőlag Krisztus segítségében bízva?

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s