Skip to content

Évközi 6. vasárnap B év (2015)

2015/02/13

Tisztulj meg!

Leprások

Leprások

Abban az időben egy leprás jött Jézushoz. Térdre borul előtte, és így kérlelte: Ha akarod, te meg tudsz tisztítani engem! Jézusnak megesett rajta a szíve. Kinyújtotta kezét, megérintette, és azt mondta neki: Akarom! Tisztulj meg! Erre rögtön elmúlt a leprája, és megtisztult. Jézus szigorúan ráparancsolt, és mindjárt elküldte ezekkel a szavakkal: Vigyázz, ne szólj erről senkinek egy szót sem, hanem menj, mutasd meg magadat a papnak, és tisztulásodért mutasd be a Mózes rendelte áldozatot, bizonyságul nekik. Ám az, alighogy elment, mindenfelé hirdetni és híresztelni kezdte a dolgot. Emiatt Jézus nem mehetett többé nyilvánosan a városba, inkább kint, elhagyatott helyeken tartózkodott. Mégis mindenünnen özönlöttek hozzá az emberek. Mk 1,40-45

 

MEGTISZTULÁS

MEGTISZTULÁS

Mottó: Tisztulj meg! – Sokan vannak, akiknek szükségük lenne megtisztulásra. Kevesebben vannak, akik ezt tudják is, de még mindig sokan. Még kevesebben vannak, akik kérik: tisztíts meg! De csak egy valaki mondhatja: Akarom! Tisztulj meg! Némely hallgató erre mondhatja: és a szentgyónás? Nos, mint gyóntató valóban megtisztíthatom, aki őszintén kéri, de ez nem az én akaratomtól függ, hanem az Úrétól. Feladatom, feladatunk, mint a gyógyító közvetítőié, hogy a ma „leprásokon” megessen a szívünk. Hogy ne elborzadunk látásukon, hanem lelki szemeinkkel lássuk őket megtisztulva, és látassuk velük is ezt a tisztulást. Sajnos, néha magát a leprát sem látjuk! A lepra ma álcázza magát! Tagadja, hogy meg kell tisztulnia. A mi imánk tehát ma legyen: Uram, add, hogy lássam, mennyire rászorulok a tisztulásra, és add, hogy vágyódjam rá!  A többi már adódik. Pedig a világ szemében az a nehéz!

2015. február 15.

Reklámok
One Comment leave one →
  1. Csalótzky Annamária permalink
    2015/02/14 00:21

    Őszintén magunkba szállva meg kell vizsgálnunk magunkat és kérni a bűnbocsánatot,követni az irgalmas Jézus példáját és nem elmennünk a segítségre szoruló mellett, a leprás mellett,nem kiközösíteni,mint Jézus idejében és mérlegelni, vajon megérdemli vagy sem. jak. 2.17.” A hit cselekedetek nélkül halott.” Erőt kell vegyünk csábító kényelmességünkön.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s