Tovább a tartalomra

Advent 4. vasárnapja C év 2015

2015/12/18

Sietség

Sietség

Júda egyik városába sietett.

Az angyali üdvözlet után Mária útra kelt, és a hegyek közé, Júda egyik városába sietett. Belépett Zakariás házába, és köszöntötte Erzsébetet. Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, szíve alatt felujjongott a magzat, s a Szentlélek betöltötte Erzsébetet. Hangos szóval így kiáltott: Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcs! Hogyan lehet az, hogy Uram anyja jön hozzám? Mert íme, amikor fülembe csendült köszöntésed szava, örvendezve felujjongott méhemben a magzat! Boldog vagy, aki hitted, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott neked! Lk 1, 39-45

Júda egyik városába sietett. Hova ez a sietség? Nemde, szokatlan? Úgy tűnik, Mária annyira boldog volt, hogy alig győzte kivárni, hogy megoszthassa örömét mással. A meglepetés az lesz, hogy nem csak idősebb rokona képes megosztani vele ezt az örömet, hanem a meg sem született gyermek is. Lám, ez a magzat már születése előtt hírnöke annak, akit vártunk, annak, akit mi is várunk.

A boldogság ráér

A boldogság ráér

Ha mi is boldognak akarjuk mondani magunkat, nekünk is hinnünk kell az ígéret beteljesedésében. S ez nyilván nem a karácsonyi kívánságlista maradéktalan beteljesedéséről szól. Nem a telhetetlenség újabb csömöréről. Arról, hogy látogatónk jön. Arról, hogy az élet, az örök élet kér bebocsátást.

Ráérünk? Lesz időnk befogadni az öröm forrását? Vagy túlságosan el vagyunk, el leszünk foglalva, mivel is? Nyitottak vagyunk egy meglepetésre? Vagy többre is? Vagy kiszámíthatók napjaink, beleértve az ünnepeket, melyet megszervezünk, mint mindent?

S barátaim! Hozzánk nem csak az Úr anyja jön el, hanem az Úr maga!

Kiss Ulrich SJ

Meghallgathatod/megnézheted a Bonum TV-n is!  http://bonumtv.hu/vasarnapi-gondolatok-0

  1. DECEMBER 20. ADVENT 4. VASÁRNAPJA – „C” ÉV Lk 1,39-45
Reklámok
No comments yet

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s