Skip to content

Urunk mennybemenetele (Húsvét 7. vasárnapja) C év (2016)

2016/05/06

Minden népnek megtérést és bűnbocsánatot kell hirdetni.

Feltámadása után Jézus utoljára jelent meg az apostoloknak, és így búcsúzott tőlük: „Meg van írva, hogy a Messiásnak szenvednie kell, és harmadnapon fel kell támadnia a halálból. Az ő nevében Jeruzsálemtől kezdve minden népnek megtérést és bűnbocsánatot kell hirdetni. Ti vagytok ezeknek tanúi. Én meg elküldöm nektek Atyám ígért ajándékát. Maradjatok a városban, míg erő nem tölt el benneteket a magasságból.” Ezután kivezette őket Betánia közelébe, és kezét fölemelve megáldotta őket. Áldás közben eltávozott tőlük, és fölemelkedett az égbe. Ők leborulva imádták. Aztán nagy örömmel visszatértek Jeruzsálembe. Állandóan ott voltak a templomban, dicsérték és magasztalták Istent. Lk 24, 46-53

 

Minden népnek megtérést és bűnbocsánatot kell hirdetni. –  Minden népnek! Különös, de épp a globális világban kérdőjelezik meg sokan e küldetés egyetemességét. A kereszténység, és ezzel a föltámadás örömhíre lokális kulturális sajátossággá vált, az egykori európai exportcikk iránt mintha megcsappant volna a kereslet, miközben az alternatív ajánlatok, a reinkarnációtól a pusztán szellemi újjászületésig mifelénk egyre több vevőre akadnak.

Csak ne fájjon!

Csak ne fájjon!

Mi a gond? A Feltámadás mégiscsak attraktív ajánlat? Persze van néhány bökkenő is. A Messiásnak szenvednie kellett, mielőtt feltámadt. No, erre nem vagyunk vevők. Fájdalommentesen kérjük.

AZONNAL

AZONNAL

Van, akinek még a három napi várakozás is sok. Instant kéri, azonnal. valós időben (real time). Mint a számítógépünkön. De gondot okozhat a bűnbocsánat is. Nem kérünk belőle, és nem is szívesen adjuk. A bűntudat eltűnt, mindenféle fóbiák és depressziók léptek helyébe. A pszichológia mindent betegséggé értékel át. Ami gyógyítandó. Ráolvasással.

Azt hiszem, soha nem volt ilyen nagy szükség a Lélekre. Az erőre. A Húsvétot már nem tudjuk értelmezni pünkösd nélkül!

2016. május 08.

Reklámok
One Comment leave one →
  1. Cs. N. Katalin permalink
    2016/05/13 03:42

    Köszönöm!

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s