Skip to content

SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJA C ÉV (2016)

2016/05/20

GYENGESÉG

GYENGESÉG

De nem vagytok hozzá elég erősek.

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: Még sok mondanivalóm volna, de nem vagytok hozzá elég erősek. Amikor azonban eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet titeket a teljes igazságra. Nem magától fog beszélni, hanem azt mondja el, amit hall, és a jövendőt fogja hirdetni nektek. Megdicsőít engem, mert az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek. Minden, ami Atyámé, enyém is. Ezért mondtam, hogy az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek. Jn 16, 12-15

De nem vagytok hozzá elég erősek.Ugye, különös a gondolat, hogy Jézus tanítványait, legközvetlenebb munkatársait két (vagy három, nem tudjuk) év intenzív tréning után még gyengének ítélte az Igazság befogadására.  Persze, néha meg kell tapasztalnunk, hogy egy egész élet sem elég a teljes Igazság maradéktalan befogadására. Szépítgetjük, csiszolgatjuk a valóságot, hogy ne legyen olyan fájó, olyan bántó.

ELÉG ERŐS VAGY HOZZÁ?

ELÉG ERŐS VAGY HOZZÁ?

A teljes igazság! Valaha is megismerhetjük? Jézus úgy vélte igen, de egy feltétellel: megengedjük, hogy a Lélek vezéreljen minket Akkor a Lélek akár a jövőt is meghirdetheti, akkor is, ha nem ínyünkre való, ha kényelmetlen, ha fájdalmas.

Azt már szinte fel se foghatjuk, hogy azt az egységet, amely az Atya és a Fiú között fennáll, a Lélek majd megosztja velünk is. Így már sóvárogva várhatjuk a jövendőt, melyet majd hirdet nekünk. Mi lehetünk bátran gyengék, ha a Lélek erős.

2016. május 22.

 

One Comment leave one →
  1. 2016/05/27 09:27

    IRGALMAS ATYÁM!—köszönöm ,hogy pici részt adtál számomra is ,a TE Háromságos életed megismeréséből,hisz akkor nem élnék ha nem igy történt volna..Köszönöm ,hogy a TE HALÁLOD ,FELTÁMADÁSOD és PÜNKÖSKOR LELKED elküldése , ,életemben is igyekszik jelenvalóvá válni SZENTSÉGEID tudatos befogadása által.Segíts ,eszközöd tudjak lenni mindig OTT ,AKKOR s AMIKOR KELL

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s