Skip to content

Évközi 33. vasárnap C év (2016)

2016/11/11

Ismét világvége

Ismét világvége

Ne kövessétek őket

Amikor némelyek megjegyezték, hogy milyen szép kövekkel és díszes fogadalmi ajándékokkal van díszítve a templom, ezt mondta: „Jönnek majd napok, amikor abból, amit most itt láttok, nem hagynak követ kövön, mind lerombolják.” Erre megkérdezték tőle: „Mester, mikor fognak ezek bekövetkezni? És mi lesz a jel előtte?” Így válaszolt: „Vigyázzatok, nehogy félrevezessenek benneteket! Sokan jönnek az én nevemben, s mondják: Én vagyok. És: Elérkezett az idő! Ne kövessétek őket. Amikor háborúkról és lázadásokról hallotok, ne rémüldözzetek. Ilyeneknek kell előbb történniük, de ezzel még nincs itt a vég!” Aztán így folytatta: „Nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad. Nagy földrengés lesz itt is, ott is, éhínség és dögvész. Szörnyű tünemények és különös jelek tűnnek fel az égen. De előbb kezet emelnek rátok, és üldözni fognak benneteket. Kiszolgáltatnak a zsinagógáknak és börtönbe vetnek, királyok és helytartók elé hurcolnak a nevemért, azért, hogy tanúságot tegyetek. Véssétek hát szívetekbe: Ne törjétek fejeteket, hogyan védekezzetek. Olyan ékesszólást és bölcsességet adok nektek, hogy egyetlen ellenfeletek sem tud ellenállni vagy ellentmondani nektek. Kiszolgáltatnak benneteket a szülők, testvérek, rokonok és barátok, s némelyeket megölnek közületek. Nevemért mindenki gyűlölni fog benneteket. De nem vész el egy hajszál sem fejetekről. Kitartástokkal megmentitek lelketeket. Lk 21,5-19

 

Végidők

Végidők

Ne kövessétek őket – bizony, az intelem több mint aktuális. Itt is ott is, riogatnak bennünket. Az interneten szinte naponta kapunk riasztást a közelgő világvégére. Hollywood-filmekben látványos a tömeges pusztulás, csak a mindenkori főhős és családja menekül meg. Hogy mihez kezdenek a menekülés másnapján, amikor már semmi sem marad a civilizációból, azzal a filmesek nem foglalkoznak. A nézők se nagyon. Ők persze az aktuális hőssel azonosulnak, de azért átélik a sokak borzalmát, hogy így még jobban fellélegezhessenek. A világvége jó üzlet.

Garabandal

Garabandal

Magukat vallásosnak tekintő emberek a filmek helyett ún. üzenetekből merítenek ihletet a rettegésre és a hamis és csaló világ elutasítására. Ezekben a homályos eredetű üzenetekben többnyire a Szűzanya a postás, aki imára kötelez minket a veszélyek elhárítására. Gyakran fenyegető hangnemű intelmek ezek, feltételes módban. „Ha nem teszitek meg ezt, vagy azt, akkor…. Jaj nektek!” – az alaphang.  A jóhiszemű és hiszékeny címzettek pedig végzik az előírt imákat, bízva abban, hogy hozzájárulnak a világ megmentéséhez.

Jézus azonban egyszer, és mindenkorra megüzente: „Véssétek hát szívetekbe: Ne törjétek fejeteket, hogyan védekezzetek. Olyan ékesszólást és bölcsességet adok nektek, hogy egyetlen ellenfeletek sem tud ellenállni vagy ellentmondani nektek.” Jobb lenne neki hinni, mint ilyen-olyan látnokoknak.

2016. november 13.

 

Reklámok
No comments yet

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s