Skip to content

Karácsony 03 Ünnepi mise A év (2016)

2016/12/07

Az elérhetetlen Bölcsesség

Az elérhetetlen Bölcsesség

Kezdetben volt az Ige. Az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő volt kezdetben Istennél. Minden őáltala lett, és nélküle semmi sem lett, ami lett. Őbenne élet volt, és ez az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben világít, de a sötétség nem fogadta be.

Az Ige az igazi világosság volt, amely a világba jött, hogy megvilágítson minden embert. A világban volt, és a világ őáltala lett, de a világ nem ismerte fel őt. A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be. Mindazoknak azonban, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek, azoknak, aki hisznek benne, akik nem vér szerint, hanem Istentől születtek. És az Ige testté lett, és közöttünk lakott. Mi pedig láttuk az ő dicsőségét, mely az Atya Egyszülöttjének dicsősége, telve kegyelemmel és igazsággal. Jn 1,1-5, 9-14

 

Mottó: Isten volt az Ige.

 

harmatozzatok-2016-karacsony_unnepi-miseSzent János evangéliuma a maga költői nyelvével mindig újból ámulatba ejt. Másfelől, bajban lennénk, ha Lukács humanista szemléletű beszámolója nem hozná emberileg közelebb Jézust. Nélküle a Szent Ferenc-i betlehemezés is elképzelhetetlen lenne, a magasból az egek nem harmatoznának, a fehér hó aranyból lenne. Ha viszont, mint legutóbb egy elmélkedésben az Ige Lukács jászlába ékezik, hirtelen a jánosi magasztos képeket is magamévá tudom tenni. Az Ige így lesz Emánuel, a Velünk Való. A Világosság az egekből leköltözött a betlehemi barlangba, és íme, az egész világot beragyogta. Igen, a pásztorok miséjében megidézett pásztorgyerekek így láthattak nem pusztán egy didergő gyereket, hanem Isten dicsőségét. Igen, a kis óvódások is láthatták. S ha mi is gyermekké leszünk, ahogy Isten azzá lett, mi is látni fogjuk!

  1. DECEMBER 25.
Reklámok
One Comment leave one →
  1. langgyozo permalink
    2016/12/18 16:38

    ISTENTŐL MEGÁLDOTT BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET,BOLDOGABB UJÉVET KÍVÁNUNK KEDVES MINDNYÁJATOKNAK LÁNG GYŐZŐ ÉS CSALÁDJA.

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s