Skip to content

Karácsony (2016) – Pásztorok miséje A év

2016/12/07

ÁTÉLIK...

ÁTÉLIK…

„Menjünk el Betlehembe, hadd lássuk a valóra vált beszédet, amit az Úr tudtunkra adott!” Gyorsan útra keltek, és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő gyermeket. Miután látták, az ezen gyermekről nekik mondottak alapján ismerték fel. Aki csak hallotta, csodálkozott a pásztorok beszédén. Mária meg mind emlékezetébe véste szavaikat és szívében egyeztette. A pásztorok hazatértek, dicsőítették és magasztalták az Istent mindenért, amit csak hallottak, és úgy láttak, ahogy tudtul adták nekik. Lk 2, 15-20

Mottó: szívében egyeztette.

Walter Lorenz (München)

Walter Lorenz (München)

A jászolban fekvő gyermeket mindenki, aki látja, másként érzékeli. A pásztorok „felismerték”. Azaz azonosították. Azzal, akit az angyal ígért nekik. Ez valóra vált beszéd! A kézzelfogható, sőt karunkba emelhető kisgyermek olyan, mint minden más újszülött. Most éppen elégedetten mosolyog. Könnyeket csal a pásztorok szemébe. Sosem felejtem el 2000 karácsonyát, az ún. tertia, a jezsuita harmadév alatt, Münchenben, a hajléktalanokkal. A pásztorok miséjén a vendéglátó plébános és a szervező, Walter Lorenz, a Labre Szent Benedekről elnevezett testvériség alapítója, egy kis mosolygó agyag Jézust adott körbe. Mindenki karjaiba vehette. Úgy ringatták, mint egy valódi kisgyermeket. Ömlöttek könnyeik, szipogtak. Az a kis szobrocska akkor a Megváltó volt. Nem annak jelképe, hanem az üdvösség maga.

A hajléktalan ajándéka

A hajléktalan ajándéka

A pásztorok lelkendezve számoltak be élményeikről. A hajléktalanok is napokig erről beszéltek. És hitelesen, az igazsághoz hűen adták elő, amit átéltek. Ma délben, az óvódások miséjén a gyerekek előadnak egy pásztorjátékot, Hetek óta készülnek a szerepre. Ó, bár csak mi felnőttek így bele tudnánk élni magunkat a Gyermek köszönTésébe: úgy, mint a gyermekek! Úgy, mint Mária, aki szívében „egyeztette” a maga örömét és a pásztorokét. És a miénket.

 

  1. DECEMBER 25.
Reklámok
No comments yet

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s