Tovább a tartalomra

Nagyböjt 1. vasárnapja B év

2018/01/31

Vadállatokkal volt együtt

Vadállatokkal együtt

Abban az időben a Lélek kivitte Jézust a pusztába. Negyven napig kint volt a pusztában, és megkísértette a sátán. Vadállatokkal volt együtt, és angyalok szolgáltak neki. Amikor Jánost elfogták, Jézus Galileába ment, és hirdette az Isten evangéliumát: Betelt az idő, közel van az Isten országa. Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban. Mk 1,12-15

 

Mottó: Vadállatokkal volt együtt, – aki életében először vesz részt Szent Ignác-i lelkigyakorlaton, könnyen elbizonytalanodik az első napokban. A sokféle divatos meditációs szessziót megelőzi a hírneve, hogy ott csodálatos béke vár ránk, és ezt a „lelkigyakorlatozó” gyakran el is várja: „jár neki.” Legalábbis azt gondolja. Pedig a brosúrákban meghirdetett csend nem akar könnyen beállni, a magunkkal hozott sok zaj és békétlenség még jó ideig velünk van. Néha végig. Nincs garancia az elcsendesedésre. Amikor mégis bekövetkezik, felujjongunk, mert azt hisszük, ez már az éden.

Kísértés

Aztán jön a döbbenet: kísértések kínoznak. Mindezek a rendellenességek a fő ok, hogy nem jó tapasztalt lelki kísérő nélkül belevágni egy ilyen lelki kalandba. A kísérők az „angyalok” akikről Márk beszél az evangéliumban. A vadállatok pedig az ösztönéletünk, a tudatalattink, mely kéretlenül is belopódzik a lelki életünkbe. Milyen vigasz tudni, hogy Urunk mindezen átment! És erőt merített belőle küldetéséhez, az örömhír meghirdetéséhez.

2018. FEBRUÁR 18. NAGYBÖJT 1. VASÁRNAPJA – „B” ÉV 

Reklámok
No comments yet

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s