Tovább a tartalomra

Évközi 19. vasárnap “B” év (2018)

2018/07/24

  1. AUGUSZTUS 12. ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP – „B” ÉV

Mindnyájan Isten tanítványai lesznek

Abban az időben: A zsidók zúgolódni kezdtek (Jézus) ellen, amiért azt mondta: „Én vagyok az égből alászállott kenyér”. Így érveltek: „Nem Jézus ez, Józsefnek a fia, akinek ismerjük apját, anyját? Hogyan mondhatja hát: az égből szálltam alá?” Jézus azonban így szólt: „Ne zúgolódjatok egymás között. Senki sem jöhet hozzám, hacsak az Atya, aki engem küldött, nem vonzza és én feltámasztom az utolsó napon. Meg van írva a prófétáknál: Mindnyájan Isten tanítványai lesznek. Mindenki, aki hallgat az Atyára, és tanul tőle, hozzám jön. Nem mintha valaki is látta volna az Atyát, csak aki az Istentől van, az látta az Atyát. Bizony, bizony mondom nektek: Aki hisz benne, annak örök élete van. Én vagyok az élet kenyere. Atyáitok mannát ettek a pusztában, mégis meghaltak. Ez az a kenyér, amely az égből szállott alá, hogy aki ebből eszik, meg ne haljon. Én vagyok az égből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él.

A tanító

“A kenyér pedig, amelyet én adok, az én testem a világ életéért. Jn 6, 41- 51

 

Mottó: Mindnyájan Isten tanítványai lesznek Mily fantasztikus, és mennyire meglepő ígéret ez! Hisz nem a tanítványok válogatott seregének teszi az ígéretet, hanem a zúgolódó, makacs és nyakas népnek, mely épp kétségbe vonta szavait. Bár Jézus örök életet ígért nekik, és önmagával ajándékozta meg őket, nem örülnek, hanem szavai hitelességét vonják kérdőre. Jézus azonban megismétli az ajánlatot, és hangsúlyozza annak általános voltát, miközben igaz, feltételt szab: „Mindenki, aki hallgat az Atyára, és tanul tőle, hozzám jön.” Előítéletek nélkül. A nagylelkű ígéret kulcsa a hit: “Aki hisz benne, annak örök élete van.” Ez az ígéret, ez a feltétel ma is érvényes. Nekünk és rólunk szól. És az eucharisztiában naponta, a nap minden egyes percében, valahol a világon beteljesedik az ígéret: Aki e kenyérből eszik, örökké él.

2018. AUGUSZTUS 12. ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP – „B” ÉV

 

Meghallgathatod/megnézheted a Bonum TV-n is! http://bonumtv.hu/musorok/vasarnapi-gondolatok/

Vasárnapi gondolatok: Vasárnap 0:30 – Vasárnapi evangéliumi elmélkedés ismétlése 3:30-kor, 9:30-kor, 16:30-kor és 21:30-kor

Reklámok
No comments yet

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s