Tovább a tartalomra

Krisztus, a Mindenség királya “B” év (2018)

2018/10/30

Én arra születtem

Abban az időben: Pilátus maga elé hívatta Jézust, és megkérdezte tőle: Te vagy-e a zsidók királya? Jézus így válaszolt: Magadtól mondod ezt, vagy mások mondták neked rólam? Pilátus ezt felelte: Hát zsidó vagyok én? Saját néped és a főpapok adtak a kezembe. Mit tettél? Ekkor Jézus így szólt: Az én országom nem ebből a világból való. Hogy ha ebből a világból volna az országom, szolgáim harcra kelnének, hogy ne kerüljek a zsidók kezére. De az én országom nem innét való. Pilátus megkérdezte: Tehát király vagy? Jézus így felelte: Te mondod, hogy király vagyok. Én arra születtem, és azért jöttem a világba, hogy tanúságot tegyek az igazságról. Aki az igazságból való, az hallgat a szavamra! Jn 13, 33b-37

 

Az igazságról tanúskodott

Mottó: Én arra születtem – Jézusnak világos küldetése volt, és ezt ismételten meg tudta fogalmazni maga és tanítványai számára. Királynak lenni hivatás, küldetés, de a titulus, a rang nem a küldetés. Köznyelven jelzi, hogy ura a világnak. Annak a világnak, ahol király. Csak ott.

Lám, a múlt héten az Emberfia dicsőségében jelent meg az Írásokban. Tőle nem lehet elvitatni királyságát. Paradox módon, most, hogy Jézust a mindenség királyaként ünnepeljük, egy törékeny embert látunk, a hatalom színe előtt. Mely hatalom magát a Világ urának tekinti, de elbizonytalanodik, amikor szembe kerül az ács fiával, aki nem mutatkozik királynak, nincsenek seregei, nincs hatalma. Valójában hatalmat sugároz, mely nem kényszerül térdre bírája előtt. Mit tettél? Ki vagy? – két jogos kérdés a helytartó részéről. Ő egy nálánál hatalmasabb képviselője, hatalmát kapta, bármikor elvehetik. Jézustól nem vehet el semmit. Pedig szerényen tanúnak mondja magát. Az igazság tanújának. És ezelőtt kénytelen Pilátus meghátrálni.

2018. NOVEMBER 25. KRISZTUS, A MINDENSÉG KIRÁLYA – „B” ÉV

Meghallgathatod/megnézheted a Bonum TV-n is!  http://bonumtv.hu/vasarnapi-gondolatok-0

 

Reklámok
No comments yet

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s